© Powered by SiteSpirit

 

 

Praktische Informatie
Praktische informatie

Gezondheid
Voor een bezoek aan Thailand zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden. Laat u tevens adviseren over de samenstelling van een gedegen reisapotheek.

Reisdocumenten
U dient in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit
Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor een verblijf tot 30 dagen is geen visum vereist. Houdt u aan het einde van de reis rekening met de luchthavenbelasting op het vliegveld van 500 Bath. Voor binnenlandse vluchten is dit 50 Baht.

Geld
De munteenheid is de Thaise Baht (THB). Het heeft geen zin deze reeds in Nederland te kopen. De koers is hier hoogst ongunstig. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. Travellers' cheques (in USD) worden geaccepteerd. Op veel plaatsen kunt u ook euro's wisselen. Vrijwel
alle grotere plaatsen in Thailand hebben bankautomaten waar u met uw pinpas (bank of postkantoor) contant geld kunt opnemen. Betalen met credit cards kunt u in hotels, grote winkels en een aantal restaurants.

Kleding
De beste kleding om naar Thailand mee te nemen hangt af van het seizoen waarin u reist. In het voorjaar en de zomer zijn lichte katoenen kleren aanbevolen. Deze kunt u ook in Thailand zelf (goedkoop) aanschaffen. Als u een tempel bezoekt dient u gekleed te gaan op een manier die geen aanstoot kan geven. Ook dient u uw schoenen uit te trekken als u de tempel in gaat. Dit geldt overigens niet alleen voor tempels, want men doet ook zijn schoenen uit als men een particuliere woning binnen gaat.


Eten en drinken
Hoewel de Thai opvallend hygiŽnisch zijn, kunt u beter om maag en
darmklachten te voorkomen, geen leidingwater drinken en niets eten dat ongekookt is, of reeds vooraf geschild is.

Verkeer
Het wordt afgeraden om zelf te rijden in Thailand. Er wordt links gereden
en het verkeer is vaak chaotisch en druk. Er zijn wel verkeersregels, maar die worden vaak met voeten getreden.

Tijdverschil
Het tijdverschil met Thailand bedraagt in de zomer 5 uur en in de winter is het in Thailand 6 uur later.

Fooien
In hotels is het gebruikelijk om kamermeisjes en belboys een fooi te† geven. In restaurants en hotels wordt 10% bedieningsgeld en 7% toeristenbelasting aan de rekening toegevoegd. In restaurants is het gebruikelijk daarboven nog een fooi van 5-10% te geven, afhankelijk van de geboden service.

Voltage
De netspanning is 220 volt. In hotels is het stekkertype gewoonlijk
gelijk aan ons model.

Hotelaccomodatie
Tijdens de rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels, die zorgvuldig door ons zijn uitgezocht. Alle hotels zijn voorzien van eigen gemakken d.w.z. warm- en koudstromend water, douche en toilet en daar waar nodig airconditioning.

bangkok2.jpg

telefoon

Contact?

Eurocult / Selamat Jalan


T +31(0)30 243 9634
T +32(0)3 231 59 94  BELGIň

E
info@eurocult.nl

Selamat Jalan Tour / Eurocult
Gele Ring 10
1567 BH Assendelft

T +31 (0)20 4116011
E info@selamatjalan.nl


pand.jpg

Eurocult lid van SGR, ANVR en Calamiteiten Fonds

SGR, ANVR en Calamiteitenfonds


101.png
anvr-transparant.gif
99.png

102.png


Powered by SiteSpirit