© Powered by SiteSpirit

 

 

Algemene Informatie
Algemene informatie over Thailand

Thailand, het land van de glimlach

Thailand met circa 60 miljoen inwoners en gelegen in Zuid Oost AziŽ met als buurlanden Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en MaleisiŽ wordt ook wel het Land van de Glimlach genoemd. De glimlach is in Thailand een natuurlijk aspect van het leven die gebaseerd is op een sterk gevoel van eigenwaarde welke typerend is voor de Thaise identiteit. Het land wordt gekenmerkt door een weelderige begroeiing en is in landschappelijk opzicht te onderscheiden in vier gebieden.
Het noorden is bergachtig met als hoogste punt de Doi Inthanon (2596m). Deze streek is begroeid met teakwouden, rijstvelden en regenwoud en kenmerkt zich ook door de aanwezigheid van de vele bergstammen die in het grensgebied van Myanmar (Birma) en Laos huizen.
Het noordoosten, ook wel Isaan genoemd, wordt begrensd door de Mekong rivier in het noorden en de grens met Cambodja in het zuiden. Dit gebied is nog nauwelijks toeristisch ontwikkeld en geeft dan nog de mogelijkheid om de Thai in hun oorspronkelijke leefwijze te aanschouwen.
Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt en is rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden zoals de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya. De belangrijkste rivier van Thailand, de Chaophraya, stroomt door dit gebied om vervolgens uit te monden in de Golf van Thailand, iets ten zuiden van Bangkok.
Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische
vegetatie en is het meest toeristische gebied. Voor de kust liggen eilandjes met paradijselijke stranden. De bekendste hiervan zijn Koh Samui en het schiereiland Phuket.

monnik9.jpg

telefoon

Contact?

Eurocult / Selamat Jalan


T +31(0)30 243 9634
T +32(0)3 231 59 94  BELGIň

E
info@eurocult.nl

Selamat Jalan Tour / Eurocult
Gele Ring 10
1567 BH Assendelft

T +31 (0)20 4116011
E info@selamatjalan.nl


pand.jpg

Eurocult lid van SGR, ANVR en Calamiteiten Fonds

SGR, ANVR en Calamiteitenfonds


101.png
anvr-transparant.gif
99.png

102.png


Powered by SiteSpirit