© Powered by SiteSpirit

 

 

Reisinformatie

VERTREKBELASTING NU IN NEDERAND BETALEN

VERTREKBELASTING INDONESIË IS AFGESCHAFT WORDT NU DOORBEREKEND IN HET TICKET DUS ALLE COMPLETE REIZEN INCLUSIEF TICKET WORDEN € 20,00 DUURDER PER PERSOONVERTREKBELASTING NU IN NEDERAND BETALEN

VERTREKBELASTING INDONESIË IS AFGESCHAFT WORDT NU DOORBEREKEND IN HET TICKET DUS ALLE COMPLETE REIZEN INCLUSIEF TICKET WORDEN € 20,00 DUURDER PER PERSOON


Reisinformatie

De vlucht
Selamat Jalan Tour werkt nauw samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen als Cathay Pacific , Emirates, Garuda Indonesia Airlines, KLM, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines en Turkish Airlines. Allen met een goede reputatie op gebied van veiligheid, service en comfort. Tijdens alle vluchten geldt een rookverbod

Vliegduur
Het is minimaal 13 en maximaal 19 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Indonesië. Dit is echter sterk afhankelijk van de vliegroute, luchtvaartmaatschappij en de bestemming in Indonesië.

Hotelaccommodatie
Tijdens de groepsrondreizen verblijft u in eenvoudige doch zeer goede middenklasse hotels. Afhankelijk van de te bezoeken gebieden en de geboekte reis. Alle hotels zijn zorgvuldig door ons uitgezocht en zijn, waar mogelijk, voorzien van gemakken als airconditioning, warm en koud stromend water, privébadkamer en toilet. De diverse hotels die wij gebruiken bij onze rondreizen staan overzichtelijk vermeld in de prijsbijlage.

Classificatie
De in deze brochure opgenomen accommodaties hebben wij zo objectief mogelijk beoordeeld. Hierin hebben wij niet de officiële 'sterrenclassificatie' (**) aangehouden, maar de voorkeur gegeven aan onze eigen 'palmboompjes'. Drie palmboompjes zijn hierbij niet gelijk aan drie sterren, maar geven slechts aan dat dit hotel driemaal beter is dan een hotel met één palmboompje.

Hotelkamer voor 3 personen
Tijdens de rondreis een tweepersoonskamer mét een extra bed reserveren is geen probleem. Het derde bed is dan meestal een eenvoudig bed, dat bij aankomst in het hotel nog op de kamer bijgeschoven moet worden. Dit gaat uiteraard ten koste van de ruimte in de betreffende kamer.

Hotelkamer voor 1 persoon
Men kent in Indonesië geen éénpersoonskamers. Ook mensen die alleen reizen krijgen een tweepersoonskamer en moeten daarvoor een toeslag betalen. Deze toeslagen staan duidelijk vermeld in de prijsbijlage.

Busvervoer
Het vervoer over land vindt plaats in comfortabele airconditioned bussen. De grote ramen verzekeren een goed uitzicht op het schitterende landschap tijdens de reis. Een uitzondering hierop vormt de individuele reiziger die per airconditioned minibusje reist.

Reisbegeleiding
Bij elke groepsreis staat duidelijk aangegeven of Nederlandssprekende reisleiding mee reist vanaf Schiphol of dat u deze pas ontmoet bij aankomst in Indonesië. Ter plaatse wordt onze reisleiding bijgestaan door een lokale gids. In Indonesië spreken de gidsen over het algemeen Nederlands. Op minder bekende eilanden als Nusa Tenggara en Kalimantan en andere Aziatische landen spreken de gidsen Engels.

Verzorging/Maaltijden
In elk programma staat duidelijk vermeld welke maaltijden naast het ontbijt inbegrepen zijn. Deze worden aangeduid met L=Lunch, D=Diner. Wanneer een maaltijd niet is inbegrepen, zal de reisleiding advies geven over goede restaurants in de buurt en aangeven waar het te vinden is. Overigens beschikken alle door ons geselecteerde hotels ook over een prima à la carte restaurant. Afhankelijk van uw keuze in restaurants bedragen de kosten voor lunch en diner rond de vijftien euro per dag.

Verlengingen
In de meeste gevallen is het mogelijk uw rondreis te verlengen met een aantal dagen of zelfs /weken. Voor de verschillende verlengingsmogelijkheden individueel of in groepsverband, verwijzen wij naar de individuele blokken in deze of één van onze andere brochures. Mochten bepaalde verlengingsmogelijkheden niet vermeld staan, dan kunt u hierover altijd vrijblijvend informatie aanvragen bij ons kantoor of uw ANVR reisbureau.

Minimaal aantal deelnemers

Bij iedere groepsreis wordt duidelijk vermeld wat het minimum aantal deelnemers moet zijn. Dit minimum aantal is een voorwaarde om de reis definitief door te laten gaan. Indien dit aantal niet wordt behaald en wij de reis om deze reden moeten annuleren, berichten wij u hierover uiterlijk vier weken voor vertrek. In eerste instantie doen wij ons best om een passend alternatief te bieden. In de vorm van een andere reis of door een bijbetaling op de oorspronkelijk geboekte reis. Het is aan u om te bepalen of u gebruik wenst te maken van een door ons voorgesteld alternatief. In het geval u hiervan afziet, ontvangt u alle reeds aan ons betaalde gelden retour (inclusief premies reis/annuleringsverzekeringen, mits bij ons afgesloten).

Kinderkortingen
Kinderkortingen verstrekken wij op aanvraag. Kinderen van 12 jaar oud en ouder genieten geen kinderkorting.

Individuele reizen
In deze brochure staan een groot aantal individuele reismogelijkheden vermeld. Het is echter onmogelijk alle mogelijkheden te vermelden. Dus indien u speciale wensen heeft, kunt u altijd contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij zijn gaarne bereid een en ander nader toe te lichten of iets voor u uit te zoeken. Tevens is het mogelijk een reisschema geheel op maat te maken op basis van uw eigen wensen. Zo kunt u uw eigen reis samenstellen met bijvoorbeeld uw eigen reisroutes, hotelkeuzes, vervoer over land en luchtvaartmaatschappij. U ontvangt van ons vervolgens een geheel vrijblijvende offerte. Alleen indien deze offerte zeer tijdrovend of ingewikkeld is, brengen wij u € 50,00 in rekening. Mocht u besluiten de reis definitief te boeken wordt dit bedrag in mindering gebracht op de boekingskosten.

Individuele bushuur
In het geval u alleen (individueel of slechts?) een busje met chauffeur huurt maar zonder gids, dient u er rekening mee te houden dat deze chauffeur geen Engels of Nederlands spreekt. Hij zal dus niet als gids kunnen fungeren. Wanneer u een huurbusje reserveert, ontvangt u extra informatie over bijvoorbeeld het maximum aantal uren dat uw chauffeur per dag mag rijden. Vraag zo nodig zelf nadrukkelijk naar deze extra informatie.

Feestdagen
Het aantal lokale feestdagen wisselt jaarlijks op de kalender. Hierdoor is het vaak moeilijk uit te vinden op welke specifieke data bepaalde feesten worden gevierd. Soms vinden feesten ook spontaan plaats. Tijdens feestdagen kunnen winkels, banken en kantoren dan ook onaangekondigd gesloten zijn. Hierdoor kan het noodzakelijk blijken een programma iets aan te passen.

Verzekeringen
Het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering is niet alleen verplicht maar ook uitermate belangrijk. Sluit daarom een goede reisverzekering af met WERELDDEKKING. Het afsluiten van een annuleringsverzekering raden wij u zeker aan. Want in de periode tussen uw reservering en het vertrek kan nog van alles voorvallen, waardoor de reis niet kan doorgaan. Ook tijdens de reis kan er iets gebeuren, waardoor u deze voortijdig moet afbreken. Als u direct bij de boeking een annuleringsverzekering afsluit, worden annuleringskosten en niet genoten vakantiedagen vergoed. Vraag Selamat Jalan Tour naar de verzekeringsmogelijkheden.

Adviezen en nuttige wenken
Een reis naar het Verre Oosten kan niet zonder een gedegen voorbereiding. Om u hierbij van dienst te zijn, realiseren wij ongeveer een maand voor vertrek een kennismakingsbijeenkomst voor alle groepsreizen (minimaal 12 personen) naar Indonesië. Wij voorzien u dan van belangrijke informatie over geldzaken, kleding, fooienstelsel, medische voorzorgsmaatregelen etc. Uiteraard kunt u dan ook met uw eigen vragen bij ons terecht. Op deze bijeenkomst ontvangt u meteen uw reisbescheiden en is er gelegenheid om alvast kennis te maken met uw medereizigers. Individuele reizigers naar de overige Aziatische landen ontvangen hun reisbescheiden ongeveer tien dagen voor vertrek. Hierbij ontvangt ook u nuttige wenken en adviezen betreffende het reizen door Indonesië.

Gezondheidszorg

Bij een goede voorbereiding hoort zeker ook aandacht voor uw gezondheid. Bij uw boekingsbevestiging ontvangt u van ons dan ook een overzicht met de geadviseerde vaccinaties. Informeer echter altijd ook zelf bij de GG & GD welke vaccinaties en andere maatregelen op het moment van uw vertrek geadviseerd worden. In overleg met uw huisarts, en minimaal 6 weken voor vertrek, kunt u vervolgens bepalen wat voor u dient te worden toegepast. Meestal zijn dit vaccinaties tegen Tyfus, Hepatitis A, DTP en Malaria. Verder adviseren wij u een kleine reisapotheek mee te nemen met, naast eventuele eigen medicijnen, ook een middel tegen buikkramp, zout/mineralen oplossing en een muggenwerende lotion.
 
Tijdens uw reis dient u eveneens de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Gun uw lichaam voldoende rust en tijd om te acclimatiseren. Drink nooit water uit de kraan. Gebruik dus ook geen ijsblokjes. Zorg er altijd voor dat u voldoende drinkt. Als vuistregel kunnen wij u verder meegeven: kook, schil of laat het én eet nooit bij kleine eetstalletjes langs de kant van de weg.
 
Vakantieverwachting
Alle in onze brochure gepubliceerde rondreizen zijn met zorg door ons samengesteld. Zij bieden u stuk voor stuk veel waar voor uw geld. Maar indien u niet betaalt voor een luxe vakantie kunt u deze ook niet verwachten. U dient zich ook te realiseren dat u reist in een land met andere gewoonten en gebruiken. Voorkom teleurstellingen en lees eerst iets over het te bezoeken land en zijn bevolking.

vogel.jpg

telefoon

Contact?

Eurocult / Selamat Jalan


T +31(0)30 243 9634
T +32(0)3 231 59 94  BELGIË

E
info@eurocult.nl

Selamat Jalan Tour / Eurocult
Gele Ring 10
1567 BH Assendelft

T +31 (0)20 4116011
E info@selamatjalan.nl


pand.jpg

Eurocult lid van SGR, ANVR en Calamiteiten Fonds

SGR, ANVR en Calamiteitenfonds


101.png
anvr-transparant.gif
99.png

102.png


Powered by SiteSpirit