© Powered by SiteSpirit

 

 

Het fooienstelsel in IndonesiŽ

VERTREKSBELASTING NU IN NEDERLAND BETALEN

VERTREKBELASTING INDONESIň IS AFGESCHAFT WORDT NU DOORBEREKEND IN HET TICKET DUS ALLE COMPLETE REIZEN INCLUSIEF TICKET WORDEN € 20,00 DUURDER PER PERSOONVERTREKSBELASTING NU IN NEDERLAND BETALEN

VERTREKBELASTING INDONESIň IS AFGESCHAFT WORDT NU DOORBEREKEND IN HET TICKET DUS ALLE COMPLETE REIZEN INCLUSIEF TICKET WORDEN € 20,00 DUURDER PER PERSOON


Groepsreizen

Tijdens uw IndonesiŽreis wordt u begeleid door een reisteam; een gids en/of chauffeur (evt. nog een knecht). Zij doen hun uiterste best om uw reis tot een succes te maken. Een fooitje aan het eind van de reis lijkt dan wel op zijn plaats, doch over de hoogte van dit bedrag zijn nogal wat meningsverschillen. Daarom geven wij u hieronder wat richtlijnen (geen verplichting !!). Per geboekte persoon is een bedrag van Rupiah 12.000 (RP) = € 1.00 per dag redelijk. Dit betekent; wanneer uw reis over Java 17 dagen duurt, is een bedrag van RP 204.000= € 17.00 per persoon reŽel, wanneer deze 20 dagen duurt RP 240.000 = € 20.00 pp. enzovoort. Dit bedrag verdeelt u over de gids, de chauffeur en evt. de knecht. Aan het eind van uw reis doet u dit bedrag in twee (of drie) aparte enveloppen en geeft u deze bij het afscheid aan hen. Meestal is dat de laatste dag op Java in Kalibaru. Het overhandigen van de fooien namens de groep, wordt meestal door ťťn persoon namens de hele groep gedaan. Nogmaals dit is geen verplichting, u kunt natuurlijk altijd uw eigen fooienstelsel hanteren.
 
OVERIGE FOOIEN:

Bijvoorbeeld: In een restaurant rondt u het te betalen bedrag gewoon naar boven af. Bij aankomst in een hotel wordt uw koffer door een roomboy naar uw kamer gebracht: u geeft hem hiervoor RP 4.000 = € 0.33 per koffer. In uw hotel wordt uw kamer schoongehouden door een kamermeisje. Bij vertrek kunt u wat Rupiah's op de kamer achterlaten, ongeveer RP 2000 = € 0.17 per dag.

Het is mogelijk dat de gids u aan het begin van de reis om geld komt vragen voor het tippen van de plaatselijke gidsen tijdens de excursies; bijvoorbeeld voor de Kebun Raya in Bogor, Tangkuban Prahu bij Bandung, de Borobudur bij Yogyakarta & de Kraton in Yogyakarta enz. De hoogte van dit bedrag zal in overleg met u worden vastgesteld.


Individueel

Tijdens uw IndonesiŽreis heeft u een eigen chauffeur en eventueel een gids. Hij / zij doet / doen hun uiterste best om uw reis tot een succes te maken. Een fooitje aan het eind van de reis lijkt dan wel op zijn plaats, doch over de hoogte van dit bedrag zijn nogal wat meningsverschillen. Daarom geven wij u hieronder wat richtlijnen (geen verplichting !!). Per geboekte persoon is een bedrag van Rupiah 1.2000 (RP) = € 1.00 per dag redelijk. Dit betekent; wanneer uw reis over Java 17 dagen duurt, is een bedrag van RP 204.000 = € 17.00 per persoon reŽel, wanneer deze 20 dagen duurt RP 240.000 = € 20.00 pp. enzovoort. Indien ook een gids met u meereist verdubbelt u het bedrag. Aan het eind van uw reis doet u dit bedrag in een (of twee) enveloppen en geeft u deze bij het afscheid aan hen. Meestal is dat de laatste dag op Java in Kalibaru. Nogmaals dit is geen verplichting, u kunt natuurlijk altijd uw eigen fooienstelsel hanteren.

OVERIGE FOOIEN:

Bijvoorbeeld: In een restaurant rondt u het te betalen bedrag gewoon naar boven af. Bij aankomst in een hotel wordt uw koffer door een roomboy naar uw kamer gebracht: u geeft hem hiervoor RP 4.000 = € 0.33 per koffer. In uw hotel wordt uw kamer schoongehouden door een kamermeisje. Bij vertrek kunt u wat Rupiah's op de kamer achterlaten, ongeveer RP 2000 = € 0.17 per dag. Wanneer een gids met u meereist is het mogelijk dat hij / zij u aan het begin van de reis om geld komt vragen voor het tippen van de plaatselijke gidsen tijdens de excursies; bijvoorbeeld voor de Kebun Raya in Bogor, Tangkuban Prahu bij Bandung, de Borobudur bij Yogyakarta & de Kraton in Yogyakarta enz. De hoogte van dit bedrag zal in overleg met u worden vastgesteld.


telefoon

Contact?

Eurocult / Selamat Jalan


T +31(0)30 243 9634
T +32(0)3 231 59 94  BELGIň

E
info@eurocult.nl

Selamat Jalan Tour / Eurocult
Gele Ring 10
1567 BH Assendelft

T +31 (0)20 4116011
E info@selamatjalan.nl


pand.jpg

Eurocult lid van SGR, ANVR en Calamiteiten Fonds

SGR, ANVR en Calamiteitenfonds


101.png
anvr-transparant.gif
99.png

102.png


Powered by SiteSpirit