© Powered by SiteSpirit

 

 

Sumatra

VERTREKBELASTING NU IN NEDERLAND BETALEN

VERTREKBELASTING INDONESIň IS AFGESCHAFT WORDT NU DOORBEREKEND IN HET TICKET DUS ALLE COMPLETE REIZEN INCLUSIEF TICKET WORDEN € 20,00 DUURDER PER PERSOONVERTREKBELASTING NU IN NEDERLAND BETALEN

VERTREKBELASTING INDONESIň IS AFGESCHAFT WORDT NU DOORBEREKEND IN HET TICKET DUS ALLE COMPLETE REIZEN INCLUSIEF TICKET WORDEN € 20,00 DUURDER PER PERSOON


Sumatra

Met een lengteas van ongeveer 1800 kilometer is Sumatra ťťn van de grootste eilanden van IndonesiŽ. Dit meest westelijk gelegen eiland wordt opgesierd door uitgestrekte natuurgebieden met grote meren, hete bronnen en ongerept oerwoud. Hier leven onder andere olifanten, tijgers, orang-oetangs, neushoorns, en rafflesia's. Daarnaast zijn er op het eiland reusachtige plantages van tabak en rubber.

Ruggengraat van Sumatra vormt de centraal gelegen vulkanische Bukit Barisan bergrug met zijn 93 toppen. Waaronder de beroemde Krakatau. De bevolking omvat vele rassen, de Achinezen in het noordwesten, de Bataks in de Karo hooglanden, de Minangkabauers in de Padang Hooglanden en de Lampung in het zuidelijke gebied. Allen hebben ze hun eigen geloof, unieke cultuur, leefgewoonten, bouwstijlen en kookkunsten. De infrastructuur van Sumatra is niet zo goed. Het land is slechts te bereizen via de enige goede weg die het rijk is: de Trans-Sumatra Highway.


Noord-Sumatra

De grootste attractie van Noord-Sumatra is zonder twijfel het Tobameer. Dit prachtige blauwgroene kratermeer, met in het midden het schiereiland Samosir, vormt het hart van de Batak Hooglanden. Vanuit Medan is het Tobameer eenvoudig te bereiken via een prachtige route langs vele rubber-, palmolie-, en tabaksplantages. Vanuit Medan kan tevens het Orang-oetang reservaat Bohorok, worden bezocht. Gelegen in het natuurreservaat Gunung Leuser. Hier worden jonge orang-oetangs getraind om weer zelfstandig in het regenwoud te kunnen leven.
 
Aceh, de provincie ten Noorden van Medan is streng Islamitisch. Toeristen waren hier lange tijd niet welkom. De laatste jaren is dit aan het veranderen.


West-Sumatra

Dit gedeelte van Sumatra heeft een prachtig bergachtig landschap met vele diepe meren, zoals het meer van Maninjouw. Hier leven de Minangkabauers die zeer veel bekendheid genieten vanwege hun matriarchale maatschappij, geloof en pittige keuken.
Er zijn vele excursiemogelijkheden rondom het voormalig Hollands stadje Bukittinggi.
 
Op het eiland Nias, ter hoogte van Sibolga aan Sumatra's westkust, vindt men nog resten van een megalithische cultuur. Deze wordt gekenmerkt door de grote stenen monumenten. Op Nias staat het toerisme momenteel nog in de kinderschoenen.


Zuid-Sumatra

Dit vlakkere gedeelte van Sumatra wordt ook wel de provincie van de negen lange rivieren genoemd. Er is een levendige export in tin, hout, olie en rubber. Voornamelijk via de hoofdstad Palembang. Op toeristisch gebied heeft dit gedeelte van Sumatra echter niet veel te bieden. Het grootste gedeelte aan de oostkust is bedekt met onherbergzame mangrovemoerassen en veengronden, het favoriete leefgebied van de malariamug. De routes die afgelegd moeten worden tussen de diverse overnachtingplaatsen zijn lang, en de accommodaties voldoen nog niet aan onze westerse normen. Interessant is het natuurreservaat Way Kambas in het uiterste zuiden. Hier leven tijgers, olifanten en zwijnen nog in het wild.
 
Sumatra is vooral interessant voor wie houdt van natuur en cultuur. Zoals vormen van geloof, diverse bouwstijlen en levensgewoonten.


KAARTJES-17.jpg

telefoon

Contact?

Eurocult / Selamat Jalan


T +31(0)30 243 9634
T +32(0)3 231 59 94  BELGIň

E
info@eurocult.nl

Selamat Jalan Tour / Eurocult
Gele Ring 10
1567 BH Assendelft

T +31 (0)20 4116011
E info@selamatjalan.nl


pand.jpg

Eurocult lid van SGR, ANVR en Calamiteiten Fonds

SGR, ANVR en Calamiteitenfonds


101.png
anvr-transparant.gif
99.png

102.png


Powered by SiteSpirit