© Powered by SiteSpirit

 

 

Over Indonesie
Introductie

De Indonesische archipel is ťťn van de grootste ter wereld. Over een breedte van ruim 5.000 kilometer zee verheffen zich zo'n 17.500 eilanden boven de waterspiegel. Veel van de bewoonde eilanden hebben een geheel eigen cultuur, geloof en planten- en dierenwereld. Mede hierdoor is IndonesiŽ een vakantiebestemming die iedereen wel iets te bieden heeft. Cultuur, indrukwekkende sawa's, vulkanen, prachtige stranden en een heldere turkooizen zee; IndonesiŽ heeft het allemaal.


Klimaat

IndonesiŽ kent een tropisch klimaat met een droog en nat seizoen. De droge tijd duurt globaal van april tot oktober, de regentijd van november tot maart. In de regentijd regent het zeer heftig gedurende een korte periode van ongeveer een half uur. Meestal in de ochtend of in de avond. Maar ook in de droge tijd kan een bui vallen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden Celsius.


Flora en Fauna

Het landschap van IndonesiŽ wordt gekenmerkt door dichte regenwouden in combinatie met hoge bergketens, vulkanen, valleien en prachtige sawa's. IndonesiŽ herbergt een enorme diversiteit aan planten en dieren. Sommige bomen, struiken, vogelsoorten en andere dieren in de dichte regenwouden wachten er nog altijd op om ontdekt te worden. Anderen zijn helaas alleen nog maar te zien in beschermde natuurparken.


Bevolking

Mede omdat IndonesiŽ uit zoveel eilanden bestaat, is sprake van een enorme verscheidenheid in cultuur, geloof en taal. IndonesiŽ telt ongeveer 205 miljoen inwoners en kent rond de 330 verschillende etnische groepen.


Taal

Ondanks dat er zoveel verschillende talen zijn, heeft men de zin 'Bhinneka Tunggal Ika' ( eenheid in verscheidenheid) hoog in het vaandel staan. Dit heeft er onder andere toe geleid dat overal ťťn taal wordt gesproken: Bahasa Indonesia. Daarnaast kan men tegenwoordig in de meer toeristische gebieden ook met Engels goed uit de voeten.


Geloof

De bevolking van IndonesiŽ bestaat uit Moslims (95 %), Christenen, Hindoe en Boeddhisten. Het kan voorkomen dat we een programma moeten wijzigen vanwege bijvoorbeeld de Ramadan of een ander feest. Daartegenover staat juist dat het ook leuk is om een processie of andere festiviteit rondom ťťn van de geloven mee te maken tijdens uw rondreis.


Levensgewoonten

Bij een reis in het buitenland is het handig om op de hoogte te zijn van de belangrijkste gebruiken. Vooral om te voorkomen dat u iemand beledigt. Lees daarom voor uw reis alvast iets over de zeden en gewoonten van het land. Toon respect voor elkaar.
 
In IndonesiŽ bestaat een levendige straathandel. Men zal u op straat regelmatig vragen iets van hun waren te kopen. Wilt u iets kopen, dan moet u altijd goed afdingen (tawar) - wat in IndonesiŽ heel normaal is - anders zal u zeker teveel betalen!