© Powered by SiteSpirit

 

 

Reisinformatie
De vlucht

Selamat Jalan Tour werkt nauw samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Singapore Airlines, Garuda Indonesia Airlines, Malaysia Airlines, Cathay Pacific en KLM.
Alle met een goede reputatie op het gebied van veiligheid, service en comfort. Tijdens alle vluchten geldt een rookverbod.


Vliegduur

Het is minimaal 14 en maximaal 19 uur vliegen vanaf Amsterdam naar IndonesiŽ. Dit is echter sterk afhankelijk van de vliegroute, luchtvaartmaatschappij en de bestemming in IndonesiŽ.


Hotelaccommodatie

Tijdens de  Backpack verblijft u in eenvoudige, doch schone hotels,  alle met eigen gemakken zoals badkamer en toilet op de kamer. Afhankelijk van de te bezoeken gebieden en de geboekte reis.

Alle hotels zijn zorgvuldig door ons uitgezocht en zijn, waar mogelijk, voorzien van gemakken als airconditioning, warm en koud stromend water, privťbadkamer en toilet. Uw chauffeur boekt in de door u uitgekozen plaats uw hotel.
 
Hotelkamer voor 3 personen
Tijdens de rondreis een tweepersoonskamer mťt een extra bed reserveren is geen probleem. Het derde bed is dan meestal een eenvoudig bed, dat bij aankomst in het hotel nog op de kamer bijgeschoven moet worden. Dit gaat uiteraard ten koste van de ruimte in de betreffende kamer.
 
Hotelkamer voor 1 persoon
Men kent in IndonesiŽ in de meeste hotels geen ťťnpersoonskamers. Ook mensen die alleen reizen krijgen een tweepersoonskamer en moeten daarvoor een toeslag betalen. Deze toeslagen staan duidelijk vermeld in de prijsbijlage.


Auto / Busvervoer

Het vervoer over land vindt plaats in airconditioned auto's of bussen.


Reisbegeleiding

Bij elke Backpack rondreis heeft u 8 uur per dag een chauffeur en een auto tot uw beschikking, u bepaalt de richting in samenspraak met de chauffeur. De chauffeur zal aangeven of de door u gekozen afstand binnen de tijdslimiet van 8 uur is te verwezenlijken.
N.B. De chauffeur spreekt maar een heel klein beetje Engels en zal duidelijk willen weten naar welke plaats u wilt.


Verzorging/Maaltijden

In het Backpack is het ontbijt altijd inbegrepen.


Verlengingen

In de meeste gevallen is het mogelijk uw rondreis te verlengen met een aantal dagen of zelfs weken. Voor de verschillende verlengingsmogelijkheden verwijzen wij naar de prijslijst van de Backpack of u neemt een verlenging uit een van onze andere brochures.


Minimaal aantal deelnemers

Bij iedere Backpack reis is de minimale deelname 2 personen, de prijs is daarop op gebaseerd. Alleenreizenden dienen een offerteaanvraag in te dienen.


Kinderkortingen

Kinderkortingen verstrekken wij op aanvraag. Kinderen vanaf 11 jaar oud genieten geen kinderkorting.


Individuele bushuur

In het geval u alleen (individueel of slechts?) een busje met chauffeur huurt, maar zůnder gids, dient u er rekening mee te houden dat deze chauffeur geen Engels of Nederlands spreekt. Hij zal dus niet als gids kunnen fungeren. Wanneer u een huurbusje reserveert, ontvangt u extra informatie over bijvoorbeeld het maximum aantal uren dat uw chauffeur per dag mag rijden. Vraag zo nodig zelf nadrukkelijk naar deze extra informatie.


Feestdagen

Het aantal lokale feestdagen wisselt jaarlijks op de kalender. Hierdoor is het vaak moeilijk uit te vinden op welke specifieke data bepaalde feesten worden gevierd. Soms vinden feesten ook spontaan plaats. Tijdens feestdagen kunnen winkels, banken en kantoren dan ook onaangekondigd gesloten zijn. Hierdoor kan het noodzakelijk blijken een programma iets aan te passen.


Verzekeringen

Het afsluiten van een reis- en ongevallenverzekering is niet alleen verplicht maar ook uitermate belangrijk. Sluit daarom een goede reisverzekering af met WERELDDEKKING. Het afsluiten van een annuleringsverzekering raden wij u zeker aan. Want in periode tussen uw reservering en het vertrek kan nog van alles voorvallen, waardoor de reis niet kan doorgaan. Ook tijdens de reis kan er iets gebeuren waardoor u deze voortijdig moet afbreken. Als u direct bij de boeking een annuleringsverzekering afsluit, worden annuleringskosten en niet genoten vakantiedagen vergoed. Vraag Selamat Jalan Tour naar de verzekeringsmogelijkheden.


Adviezen en nuttige wenken

Een reis naar het Verre Oosten kan niet zonder een gedegen voorbereiding. Om u hierbij van dienst te zijn, realiseren wij ongeveer een maand voor vertrek een kennismakingsbijeenkomst voor alle groepsreizen (minimaal 12 personen) naar IndonesiŽ. Wij voorzien u dan van belangrijke informatie over geldzaken, kleding, fooienstelsel, medische voorzorgsmaatregelen etc. Uiteraard kunt u dan ook met uw eigen vragen bij ons terecht. Op deze bijeenkomst ontvangt u meteen uw reisbescheiden en is er gelegenheid om alvast kennis te maken met uw reisleiding en medereizigers. Individuele reizigers naar de overige Aziatische landen ontvangen hun reisbescheiden ongeveer tien dagen voor vertrek. Hierbij ontvangt ook u nuttige wenken en adviezen betreffende het reizen door IndonesiŽ.


Gezondheidszorg

Bij een goede voorbereiding hoort zeker ook aandacht voor uw gezondheid. Bij uw boekingsbevestiging ontvangt u van ons dan ook een overzicht met de geadviseerde vaccinaties. Informeer echter altijd ook zelf bij de GG & GD welke vaccinaties en andere maatregelen op het moment van uw vertrek geadviseerd worden. In overleg met uw huisarts, en minimaal 6 weken voor vertrek, kunt u vervolgens bepalen wat voor u dient te worden toegepast. Meestal zijn dit vaccinaties tegen Tyfus, Hepatitis A, DTP en Malariapillen. Verder adviseren wij u een kleine reisapotheek mee te nemen met, naast eventuele eigen medicijnen, ook een middel tegen buikkramp, zout/mineralen oplossing (ORS) en een muggenwerende lotion (DEET).

Tijdens uw reis dient u eveneens de nodige  voorzichtigheid in acht te nemen. Gun uw lichaam voldoende rust en tijd om te acclimatiseren. Drink nooit water uit de kraan. Gebruik dus ook geen ijsblokjes. Zorg er altijd voor dat u voldoende drinkt. Als vuistregel kunnen wij u verder meegeven: kook, schil of laat het ťn eet nooit bij kleine eetstalletjes langs de kant van de weg.


Vakantieverwachting

Alle in onze brochure gepubliceerde rondreizen zijn met zorg door ons samengesteld. Zij bieden u stuk voor stuk veel waar voor uw geld. Maar indien u niet betaalt voor een luxe vakantie kunt u deze ook niet verwachten. U dient zich ook te realiseren dat u reist in een land met andere gewoonten en gebruiken. Voorkom teleurstellingen en lees eerst iets over het te bezoeken land en zijn bevolking.


Reisdocumenten

Paspoort
Uw paspoort moet na terugkomst in Nederland nog zes maanden geldig zijn. U bent verplicht er zelf voor te zorgen dat u zowel voor als tijdens de reis de juiste documenten in uw bezit heeft. Dus zult u tijdig moeten nagaan of de eerder verkregen informatie nog correct is. Voor niet-Nederlanders kunnen afwijkende bepalingen gelden. Deze zijn na te vragen bij de desbetreffende ambassades.

Toeristenvisum

Bij aankomst in IndonesiŽ moet u een toeristenvisum met een maximale geldigheidsduur kopen. Voor Nederlandse paspoorthouders is dit in IndonesiŽ dertig dagen. Wanneer uw langer dan dertig dagen blijft, dient u in Nederland  bij de Indonesische ambassade een visum te kopen.
 
Reisvoorwaarden

Op al onze reizen zijn de ANVR reisvoorwaarden van toepassing. Daarnaast gelden nog enkele aanvullende voorwaarden:


  • Reisroute Wij behouden ons het recht voor om, in geval van wijziging van het vluchtschema van luchtvaartmaatschappijen of calamiteiten onderweg, de reisroute aan te passen.
  • Kennelijke fouten en vergissingen Kennelijke fouten en vergissingen gemaakt in dit programma of tijdens gesprekken met ťťn van onze medewerkers zijn niet bindend voor Selamat Jalan Tour.
  • Prijswijzigingen voorbehouden.
  • Selamat Jalan Tour werkt met een prijsbijlage die een bepaalde periode geldig is. De datum van reservering en vertrek is bepalend voor de definitieve prijs. Onze medewerkers kunnen u altijd de op dat moment geldende prijzen doorgeven.