© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 306

Van dag tot dag

Dag 1 Medan

Aankomst Medan. Na een stadsrondrit transfer naar uw hotel. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u o.a. de Grote Moskee en het paleis van sultans van Deli.


Dag 2 Medan/Bohorok

Vandaag gaat u naar gunung Leuser vpark en gaat u naar het rehan=bilitatiekamp van de Orang Oetan in deze jungle. Geniet van het enthousiasme van de mensen in dit kamp om de Orang Oetan te beschermen en ontmoet deze reusachtige aap op de voederplaats in de Jungle.


Dag 3 Bohork/Prapat/Samosir

Via de plantagegordel Tebing Tinggi- Pematang Siantar rijdt u naar het Tobameer. En roue maakt u verschillende stops bij palm-, rubber-, en cacaoplantages. Al genietend van de adembenemende aanblik op het meer komt u aan in Prapat, gelegen aan dit meer. U gaat met de boot naar samosir.


Dag 4 Samosir

Een boottocht over het Tobameer brengt u naar een aantal interessante Batakdorpjes op het eiland Samosir en laat u kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van de Bataks. U bezoekt Samanindo om een uitvoering van de Tortor dans bij te wonen, vervolgens bezichtigt u enkele traditionele Batakhuizen en de stenen zetels in de "rechtszaal" en executieplaats te Ambarita. Al winkelend bereikt u tot slot te Tomok de sarcofaag van Koning Sidarbuta omringd door statige oude waringins.


Dag 5 Prapat/Sipirok

Vanuit Prapat vervolgt u uw weg via Tarutung naar Sipirok, de voornaamste marktplaats en het bestuurscentrum van Zuid-Tapanuli, bekend om zijn salakpalmvruchten die op de hellingen van Gunung Lubuk Raya worden geteeld.


Dag 6 Sipirok/Bukittinggi

U verlaat de Batak hooglanden voor de vruchtbare valleien en schilderachtige meren van de WestĖSumatraanse hooglanden, het woongebied van de Minangkabau. Dit energieke volk is bekend om zijn pittige keuken, handelsgeest en zijn unieke leefgewoonten en sterke geloof in de Islam. Na een lange tocht arriveert u in Bukittinggi, het vroegere Nederlandse Fort de Kock.


Dag 7  Bukittinggi

U maakt een dagtocht in de omgeving. U bezoekt de prachtige Ngarai Sianok oftewel Karbouwengat. Na 2 uur rijden, daalt u vervolgens via een adembenemende weg met maar liefst 44 haarspeldbochten af naar het dorp Maninjauw, aan de rand van het meer. Een ideale plek om te ontspannen, te zwemmen of te wandelen. 's Avonds heeft u de mogelijkheid een dansvoorstelling van de Minangkabau bij te wonen (facultatief).


Dag 8 Bukittinggi/Muara Bungo
U vertrekt naar Muara Bungo vppr een overnachting. De busritten door dit zeldzaam mooie bergebied zijn wat langer en de accomodaties wat eenvoudiger. Dit hangt dan weer samen met met de relatieve rust in dit dunbevolkte gebied.


Dag 9 Muara Bungo/Benkulu

Aankomst in uw  laatste sumatraanse bestemming . Het vriendelijke stadje Benkulu met zijn koloniale geschiedenis.


Dag 10 Benkulu

’s-Morgens maakt u kennis met het koloniale peperverleden van Benkulu en bezoekt u ford Mariborough en het huis waart Soekarno heeft gewoond. ’s-Middags de mogelijkheid om Benkulu verder te voet te verkennen. U kunt ook het 7 km lange strand bezoeken, dat begint bij Pantai Nala. Vanwege de enorme onderstroming is zwemmen hier niet ongevaarlijk.


Dag 11 Benkulu/??????