© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 307

Van dag tot dag

tochtje per boot.jpg

Dag 1 Medan

Aankomst Medan. Na een stadsrondrit waarin u o.a. een bezoek brengt aan de grote moskee en het paleis van de sultans van Deli, transfer naar het hotel.

Dag 2 Medan/Prapat(Samosir)

Via de plantagegordel Tebing Tinggi-Pematang Siantar rijdt u naar het Tobameer. En roue maakt u verschillende stops bij palm-, rubber-, en cacaoplantages. Al genietend van de adembenemende aanblik op het meer komt u aan in Prapat, gelegen aan dit meer.

Dag 3 Prapat (Samosir)
Een boottocht over het Tobameer brengt u naar een aantal interessante Batakdorpjes op het eiland Samosir en laat u kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van de Bataks. U bezoekt Samanindo om een uitvoering van de Tortor dans bij te wonen, vervolgens bezichtigt u enkele traditionele Batakhuizen en de stenen zetels in de "rechtszaal" en executieplaats te Ambarita. Al winkelend bereikt u tot slot te Tomok de sarcofaag van Koning Sidarbuta omringd door statige oude waringins.

Dag 4 Prapat(Samosir)/Sipirok

Vanuit Prapat vervolgt u uw weg via Tarutung naar Sipirok, de voornaamste marktplaats en het bestuurscentrum van Zuid-Tapanuli, bekend om zijn salakpalmvruchten die op de hellingen van Gunung Lubuk Raya worden geteeld.

Dag 5 Sipirok/Bukittinggi

U verlaat de Batak hooglanden voor de vruchtbare valleien en schilderachtige meren van de West-Sumatraanse hooglanden, het woongebied van de Minangkabau. Dit energieke volk is bekend om zijn pittige keuken, handelsgeest en zijn unieke leefgewoonten en sterke geloof in de Islam. Na een lange tocht arriveert u in Bukittinggi, het vroegere Nederlandse Fort de Kock.

Dag 6 Bukittinggi

U maakt een dagtocht in de omgeving. U bezoekt de prachtige Ngarai Sianok oftewel Karbouwengat. Na 2 uur rijden daalt u vervolgens via een adembenemende weg met maar liefst 44 haarspeldbochten af naar het dorp Maninjau aan de rand van het meer. Een ideale plek om op te ontspannen, te zwemmen of wandelen. De lunch kunt u eventueel gebruiken in een restaurant aan het meer. 's Avonds heeft u de mogelijkheid een dansvoorstelling van de Minangkabau bij te wonen (facultatief).

Dag 7 Bukittinggi/Muara Bungo

U vertrekt in de vroege morgen naar de transitplaats Muara Bungo. De busritten door een nog steeds schitterend bergachtig gebied worden wat langer en de accommodatie wat eenvoudiger. De consequentie wilt u dit dunbevolkte gebied doorkruisen.

Dag 8 Muara Bungo/Bengkulu

Vandaag vertrekt u naar het kleine, vriendelijke koloniale stadje, Bengkulu.

Dag 9 Bengkulu

In de ochtend gaat u opzoek naar het koloniale 'peper' verleden van Bengkulu. In dit kader bezoekt u Fort Marlborough en Soekarno's huis. 's Middags kunt u al wandelend Bengkulu verkennen. Maar natuur- of strandliefhebbers moeten ook beslist het 7 km lange strand dat begint bij Pantai Nala bezoeken. Zwemmen in zee is echter niet ongevaarlijk vanwege een sterke onderstroom (facultatief).

Dag 10 Bengkulu/Tanjung Enim

Vandaag vertrekt u verder zuidwaarts naar het kleine plaatsje Tanjung Enim voor een overnachting. Het hotel in dit stadje is zeer eenvoudig maar heeft een typisch Indonesische sfeer.

Dag 11 Tanjung Enim/Bandar Lampung

Na uw ontbijt trekt u weer verder en bereikt op het uiterste zuidelijke puntje de provinciehoofd en universiteitstad Bandar Lampung. Van hieruit heeft u uitzicht op een van de meest schilderachtige baaien van Sumatra.

Dag 12 Bandar Lampung

Vandaag maakt u een tocht naar het wildpark Way Kambas waar u ziet hoe de olifanten getraind worden om het zware werk in de bossen te verrichten. In dit gebied leven nog vele bedreigde diersoorten.

Dag 13 Bandar Lampung/??

Vandaag neemt u afscheid van Sumatra en vliegt u naar uw volgende bestemming. Einde van dit arrangement.

Inbegrepen: ticket Medan - Nias v.v., hotelovernachtingen + ontbijt, transfers, dagtour.


KAARTJES-17.jpg