© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 305

Van dag tot dag

verkleed aapje.jpg

Dag 1 Medan

Aankomst Medan. Na een stadsrondrit transfer naar uw hotel. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u o.a. de Grote Moskee en het paleis van sultans van Deli.

Dag 2 Medan/Prapat

Via de plantagegordel Tebing Tinggi- Pematang Siantar rijdt u naar het Tobameer. En roue maakt u verschillende stops bij palm-, rubber-, en cacaoplantages. Al genietend van de adembenemende aanblik op het meer komt u aan in Prapat, gelegen aan dit meer.

Dag 3 Prapat

Een boottocht over het Tobameer brengt u naar een aantal interessante Batakdorpjes op het eiland Samosir en laat u kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van de Bataks. U bezoekt Samanindo om een uitvoering van de Tortor dans bij te wonen, vervolgens bezichtigt u enkele traditionele Batakhuizen en de stenen zetels in de "rechtszaal" en executieplaats te Ambarita. Al winkelend bereikt u tot slot te Tomok de sarcofaag van Koning Sidarbuta omringd door statige oude waringins.

Dag 4 Prapat/Sipirok

Vanuit Prapat vervolgt u uw weg via Tarutung naar Sipirok, de voornaamste marktplaats en het bestuurscentrum van Zuid-Tapanuli, bekend om zijn salakpalmvruchten die op de hellingen van Gunung Lubuk Raya worden geteeld.

Dag 5 Sipirok/Bukittinggi

U verlaat de Batak hooglanden voor de vruchtbare valleien en schilderachtige meren van de WestĖSumatraanse hooglanden, het woongebied van de Minangkabau. Dit energieke volk is bekend om zijn pittige keuken, handelsgeest en zijn unieke leefgewoonten en sterke geloof in de Islam. Na een lange tocht arriveert u in Bukittinggi, het vroegere Nederlandse Fort de Kock.

Dag 6 Bukittinggi

U maakt een dagtocht in de omgeving. U bezoekt de prachtige Ngarai Sianok oftewel Karbouwengat. Na 2 uur rijden, daalt u vervolgens via een adembenemende weg met maar liefst 44 haarspeldbochten af naar het dorp Maninjauw, aan de rand van het meer. Een ideale plek om te ontspannen, te zwemmen of te wandelen. 's Avonds heeft u de mogelijkheid een dansvoorstelling van de Minangkabau bij te wonen (facultatief).

Dag 7 Bukittinggi/Padang

U vertrekt naar Padang via Padangpanjang. De route voert ons langs dorpen met mooie voorbeelden van traditionele architectuur. In de middag komt u aan in Padang, een koloniale haven en hoofdstad van West-Sumatra.

Dag 8 Padang/??

Vertrek vanaf Padang naar uw volgende bestemming en tevens einde van dit arrangement.

Inbegrepen: overnachtingen + ontbijt, entreegelden/ tours als aangegeven.


KAARTJES-17.jpg