© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 304

Van dag tot dag

mooie baai.jpg

Dag 1 Medan/Prapat/Samosir

Na aankomst in Medan staat het reisteam al op u te wachten. Via de plantagegordel Tebing Tinggi en Pematang Siantar rijdt u richting het Tobameer, ťťn van 's werelds grootste binnen meren. En route maakt u verschillende stops bij palm , rubber-, en cacaoplantages. Al genietend van de adembenemende aanblik op het meer komt u aan in Prapat om over te varen naar Tuktuk, op het eiland Samosir.

Dag 2 Samosir

Een boottocht over het Tobameer brengt u naar een aantal interessante Batakdorpjes op het eiland Samosir en laat u kennismaken met de geschiedenis en cultuur van de Bataks. U bezoekt Samanindo, Ambarita, en Tomok om een indruk te krijgen van de cultuur en geschiedenis van dit eiland.

Dag 3 Samosir/Brastagi

U vervolgt uw weg naar Brastagi. Uw eerste stop is bij het voormalig Simalungun Batak paleis gebouwd in de stijl van een traditioneel adathuis. Hier woonde de vroegere raja en zijn twaalf vrouwen. Tot slot een laatste programma van het Tobameer bij de Sipisopiso watervallen alvorens u in de pittoreske stad Brastagi aankomt.

Dag 4 Brastagi/Bohorok

Na een bezoek aan de fruit- en bloemenmarkt van Brastagi vertrekt u naar het hotel te Bohorok. Op Sumatra leven nog orang oetans, die zich in de uitgestrekte wouden bijzonder thuis voelen. U bezoekt het opvangcentrum Bohorok waar jonge orang oetans getraind worden om zelfstandig in de wildernis te kunnen leven. Te Bukit Lawang loopt u 2 km langs de rivier en steekt per kano tenslotte over naar de voederplaats gelegen temidden in de jungle. U overnacht en dineert in deze prachtige natuurlijke omgeving in het eenvoudige Rindu Alam hotel.

Dag 5 Bohorok/Medan

U verlaat de rustieke omgeving en rijdt naar de stad Medan. U heeft hier nog voldoende tijd om deze oude koloniale stad te verkennen en al winkelend door de Jl. Jendral Achmad Yani de laatste Sumatra souvenirs te kopen. Na een korte stadsrondrit waarin u o.a. een bezoek brengt aan de grote Moskee en het paleis van de sultans in Deli, transfer naar het hotel.

Dag 6 Medan/??

Vandaag vertrekt u naar het vliegveld van Medan voor uw vlucht naar de volgende bestemming. Einde van dit arrangement.

Inbegrepen: overnachtingen + ontbijt, entreegelden/tours als aangegeven.


KAARTJES-17.jpg