© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 302

Van dag tot dag

houten huisjes op palen.jpg

Dag 1 Medan

U arriveert in de ochtend in Medan. Hier staat uw reisteam reeds op u te wachten om u na een korte city tour, waarin o.a. een bezoek gebracht wordt aan de grote Moskee en het paleis van de Sultan, naar uw hotel te brengen.

Dag 2 Medan/Samosir

Na aankomst in Medan staat het reisteam al op u te wachten. Via de plantagegordel Tebing Tinggi en Pematang Siantar rijdt u richting het Tobameer, ťťn van 's werelds grootste binnen meren. En route maakt u verschillende stops bij palmolie-, rubber-, en cacaoplantages. Al genietend van de adembenemende aanblik op het meer komt u aan in Prapat om over te varen naar Samosir, een eiland in het Tobameer.

Dag 3 Samosir

Een boottocht over het Tobameer brengt u naar een aantal interessante Batakdorpjes op het eiland Samosir en laat u kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van de Bataks. Allereerst bezoekt u Samanindo om een uitvoering van de Tortor volksdans bij te wonen, vervolgens bezoekt u enkele traditionele Batakhuizen en de stenen zetels in de "rechtszaal" en executieplaats te Ambarita. Al winkelend bereikt u tot slot te Tomok de sarcofaag van Koning Sidaburta omringd door de statige oude waringins.

Dag 4 Samosir/Brastagi

U vaart naar Prapat op het vaste land en vervolgt uw weg naar Brastagi. Onderweg stopt u bij het voormalig Simalungun Batakpaleis en de Sipisopiso waterval.

Dag 5 Brastagi/Medan/??

Na bezoek aan de fruitmarkt van Brastagi vertrek naar Medan voor uw volgende bestemming. Einde van dit arrangement.

Inbegrepen: overnachtingen + ontbijt, entreegelden/ tours als aangegeven.


KAARTJES-17.jpg