© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 600

Van dag tot dag

uitleg over dorp.jpg

Dag 1 Balikpapan

Aankomst Balikpapan, alvorens u aan uw avontuurlijke bootreis door de jungle, over de langzaam stromende Mahakam rivier begint, overnacht u eerst in Balikpapan. In de middag heeft u eventueel nog tijd om Balikpapan te verkennen.'s-Avonds heeft u een vrije besteding en kunt u een lokaal restaurant opzoeken om te gaan eten.


Dag 2 Balikpapan/Loajanan/Mahakam rivier

Vandaag gaat u het avontuur tegemoet. Een twee uur durende rit langs peperplantages en prachtige jungle panorama's, brengt u naar de oever van de Mahakam rivier. Hier gaat u aan boord van de rivierboot, die u over de Mahakam en door het oerwoud zal brengen. De voorzieningen aan boord van de rivierboten, waar u de komende dagen en nachten zult vertoeven, zijn eenvoudig. (B L D)

Dag 3 Muara Muntai/Mancong/Tanjung Isuy

Na uw ontbijt stopt u in het unieke houten dorp Muara Muntai en maakt u kennis met het dagelijks leven van de inlandse bevolking. U komt zo langzamerhand in de beneden Mahakam, een moerassig terrein en grote ondiepe meren kenmerken deze streek. U maakt een tocht per gemotoriseerde kano over het Jempang meer naar Mancong. Tijdens deze tocht kunt u het Regenwoud en het wildleven bij Ohong Creek zien. (grote aantallen vogels en apen zorgen gegarandeerd voor afleiding). Misschien ziet u zelfs een Bekantan, een alleen op Borneo voorkomende neusaap. Bij aankomst in het traditioneel Dayakdorp, Mancong, wordt u welkom geheten door de kleurig geklede Benuaq-Dayaks, die hun traditionele dans voor u opvoeren. Van hieruit vaart u via de smalle Ohong rivier naar Tanjung Isuy voor sightseeing en vervolgt u de reis naar de rivierboot voor het diner en overnachting. De rivierboot vaart naar Muara Pahu. ( B L D)

Dag 4 Muara Pahu/Kedang Pahu River/Mount Bayan/Terbisak

Gearriveerd bij Muara Pahu, vaart u met een kano stroom opwaarts de Kedang Pahu rivier naar Mount Bayan om een Terbisak Dayak dorp te bezoeken. Dan verder stroomafwaarts waar we genieten van de exotische natuur, voordat we naar de Bolowan rivier verder varen. Misschien zien we zoetwater dolfijnen van de Kedang Pahu en de Bolowan rivier. In de middag gaan we terug naar de rivierboot en varen verder naar Melak. U overnacht alweer aan boord. ( B L D)

Dag 5 Melak/Eheng/Kersik Luway Trek/Mahakam

U arriveert in de ochtend in Melak en maakt hier een halve dag excursie per jeep naar het traditionele Dayakdorp, Eheng en het Kersik Luwai orchideeŽn reservaat. In de middag vaart u weer verder over de rivier en overnacht ook weer aan boord. (B L D)

Dag 6 Tenggarong/Balikpapan

Uw laatste traject over de Mahakam rivier brengt u in Tenggarong, voormalige hoofdstad van het sultanaat Kutai. U bezoekt hier o.a. het enorme paleis van de sultan van Kutai en de lokale markt. Er is een eind gekomen aan uw avontuurlijke tocht over de rivier. U rijdt terug naar Balikpapan alwaar u overnacht in uw hotel. (B L )

Dag 7 Balikpapan/??

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar de volgende bestemming en tevens einde van dit arrangement. (B)


Tijdens deze avontuurlijke boottocht overnacht / leeft u op een eenvoudige rivierboot met eenvoudige faciliteiten.


KAARTJES-20.jpg