© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 701

Van dag tot dag

tempel15.jpg

Dag 1 Ujung Pandang

Aankomst in Ujung Pandang te Zuid Ė Sulawesi. Transfer naar uw hotel.

Dag 2 Ujung Pandang

U start uw dagtocht met het bezichtigen van de stad Ujung Pandang, het voormalige Makassar. U bezoekt o.a. Fort Rotterdam, de drukste en meest kleurrijke perahu Ė haven Poatere en de orchideeŽntuin van de familie Bundt alwaar u de meest zeldzame soorten orchideeŽn kunt bewonderen. Tot slot sluit u deze dag af met een wandeling door de prachtige natuur van het beschermde park Bantimurung ook wel bekend als vlindervallei.

Dag 3 Ujung Pandang/Torajaland

De lange ca. 8 uur durende rit via Pare Pare naar het noorden voert langs een smalle, vruchtbare kustlijn, gedomineerd door spectaculaire bergketens en koele lagunes. U heeft heel wat indrukwekken opgedaan en foto's gemaakt als u in de namiddag aankomt in het hart van Torajaland, Rantepao of Makale.

Dag 4 Torajaland

Vandaag maakt u kennis met de kleurrijke begrafenisrituelen van de Toraja. In Lemo. Londa, Tampangallo en Ke'te Ke'su ziet u de indrukwekkende rotsgraven bewaakt door Tau Tau beelden, houten beelden voor de geest van de overledenen.

Dag 5 Torajaland

De dagtocht van vandaag laat u veel zien van het traditionele leven van de Toraja. In Nanggala en Siguntu ziet u verscheidene grote rijstschuren en Tongkonan ofwel familiehuizen met uitgebreid houtsnijwerk. Vervolgens bezoekt u Sa'dan waar vrouwen onder hun huis traditionele stoffen weven. Ondertussen blijft de natuur met z'n prachtige valleien u imponeren.

Dag 6 Torajaland/Pandolo

Vandaag gaat u het avontuur tegemoet. De rit die u te gaan heeft, voert over een slecht wegdek, door een woeste omgeving met maagdelijke wouden. Consequenties van het doorkruisen van een nog niet toeristisch gebied. U rijdt ca. 8 uur via Mangkutana naar Pendolo aan het enorme hooglandmeer, het Posomeer. Hier maakt u kennis met het succesverhaal van de Nederlandse zendeling Kruyt die in de 9e eeuw uiteindelijk het hooglandvolk wist te bekeren tot Christen.

Dag 7 Pendolo/Tentena

U vaart van Pendolo naar Tentena en bezoekt onderweg het orchideeŽnreservaat Bancea. U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. In de namiddag komt u aan in Tentena, een klein christelijk dorp met witte stranden, omringd door hoge begroeide bergen. Het klimaat is hier heerlijk koel. (L/D)


koude douche.jpg

Dag 8 Tentena

Vandaag is er geen programma gepland. U kunt uitrusten en genieten van de serene stilte en de prachtige uitzichten op het Posomeer, een boottochtje maken of een bezoek brengen aan de grotten van Pamona of de Bada vallei. (facultatief)

Dag 9 Tentena

U bezoekt vandaag de in de jungle verstopte Saluopa watervallen. De grote en kleine watervallen vormen verschillende kleine meertjes. U zult hier de lunch gebruiken en de liefhebbers kunnen een verfrissende duik nemen in het heerlijk koele water.

Dag 10 Tentena/Palu

En lange tocht van ongeveer 8 uren brengt u via Poso naar Palu, de provinciehoofdstad van Centraal-Sulawesi.

Dag 11 Palu/Menado

In de morgen vertrekt u naar het vliegveld van Palu voor uw vlucht naar Manado, de bruisende hoofdstad van Noord-Sulawesi. Noord-Sulawesi is een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden; plantages, prachtige hooglanden, bergmeren, sawa 's en kleurrijke haventjes. Bij aankomst te Manado transfer naar uw hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12 Manado

Na het ontbijt een dagexcursie naar de Minahasa hooglanden. U bezoekt o. a . Tomohon, het Tondanomeer,
Remboken en Karumenga en krijgt een goede indruk van de cultuur, adat en religie van de uitbundige Minahasa hooglanders.

Dag 13 Manado

U bezoekt het gebied ten noordoosten van Manado en start in Maumbi waar u de verwerking van het kokosnootmeel en de copra ziet. Daarna gaat u naar de haven Bitung, spectaculair gelegen aan de voet van de bergen in de noordelijke punt van het schiereiland. Als afsluiting bezoekt u de vismarkt te Aer Tembaga en Sawangan met zijn sarcofagen.

Dag 14 Manado

Gehele dag ter vrije besteding.

Dag 15 Manado/??

Vadaag transfer naar de luchthaven van Manado voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van dit arrangement.


KAARTJES-21.jpg