© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 407

Van dag tot dag

bergen.jpg

Dag 1 Yogyakarta

Aankomst te Yogyakarta airport. Transfer naar uw hotel. Het aantal bezienswaardigheden in en rondom Yogyakarta in onbegrensd. We geven uw slechts enkele mogelijkheden. Indien u niet te vermoeid bent, huurt u dan een fietstaxi(=becak) en laat u eens rondrijden door Yogyakarta. Een uitstekende gelegenheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. 's Avonds kunt u een Ramayana dansvoorstelling bijwonen.

Dag 2 Yogyakarta

Na het ontbijt start u met een bezoek aan de Kraton, een schitterend voorbeeld van traditionele Javaanse hofarchitectuur. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- , en gamelanvoorstellingen. Vervolgens een bezoek aan de nabij gelegen batikkerijen. Hier ziet u ware kunstenaars aan het werk die u stapsgewijs laten zien hoe ze de batik vervaardigen. Na de lunch kunt u doorrijden naar het buiten Yogyakarta gelegen Hindoe complex, Prambanan. Deze tempel is gebouwd in de 9e eeuw ter ere van de God Shiva. De vele reliŽfs vertellen u de Ramayana epos.

Dag 3 Yogyakarta

Het wereldwonder de borobudur, een enorm Boeddhistisch monument gebouwd in de 8e eeuw, mag u beslist niet overslaan. Zijn vele reliŽfs geven ons een beeld van het leven van alledag in Midden-Java. Vertrekt u vroeg om de mooiste foto's te kunnen maken en vooral ook om de enorme hitte rondom het middaguur te kunnen vermijden. Op de terugreis kunt u eventueel langs Kota Gede rijden, alwaar u een kijkje kunt nemen in de werkplaats van een zilversmid.

Dag 4 Yogyakarta/Batu

Via Solo of wel Surakarta rijdt u naar Batu in Oost-Java. Dit dorp is vermaard om zijn citrusvruchten en ligt op kleine afstand van de koloniale stad Malang.

Dag 5 Batu/Tosari/Bromo

In de vroege ochtend om 04.00 uur vertrekt u naar de Bromo krater, gelegen slechts 17 km van uw hotel. Eerst gaat u naar de Penanjakan en geniet hier van een adembenemende zonsopgang. Bij daglicht doorkruist u de zandzee en klimt u de vele trappen op naar de krater van Bromo. In de ochtend rond 08.00 uur bent u weer terug in uw hotel. Rest van de dag gebruikt u om uit te rusten van het nachtelijke avontuur. 's Middags kunt u eventueel nog enkele traditionele bergdorpjes bezoeken in het Tenggergebergte (facultatief).

Dag 6 Tosari/Kalibaru

U vertrekt naar Kalibaru, een klein dorpje temidden van koffieplantages. Een heerlijk rustige omgeving. U kunt via het hotel een tochtje door de koffietuinen. Een gids zal u dan alles vertellen over hier verbouwde koffie, peper en cacao.

Dag 7 Kalibaru/Bali

Vandaag verlaat u Java en vaart met de veerboot naar het buureiland Bali. Uw chauffeur brengt u naar uw hotel te Sanur of Kuta en zal dan direct weer terugkeren naar Java. Einde van dit arrangement.


fontein.jpg

Mocht u geen belangstelling hebben voor Tosari/Tenggergebergte dan kunt u ook in Malang verblijven. Vraag reserveringen naar de mogelijkheden.

Inbegrepen: busje AC met chauffeur (=geen gids), benzine volgens aangegeven route, hotelovernachtingen + ontbijt.
Niet inbegrepen: tol-, parkeer- en entreegelden, facultatieve excursies, luchthavenbelasting bij vertrek vanuit Bali, fooien en overige persoonlijke uitgaven.


KAARTJES-18.jpg