© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 404

Van dag tot dag

lachen als een boerin met kiespijn.jpg

Dag 1 Bogor

Aankomst Jakarta. Transfer naar uw hotel te Bogor. De hogere dus koelere ligging van Bogor aan de voet van de Gunung Salak en de gunstige ligging, slechts 60 km ten zuiden van Jakarta, maakt Bogor een goed oord om de drukkende hitte en chaos van Jakarta te ontvluchten.

Dag 2 Bogor

Uw programma te Bogor kunt u op vele manieren invullen; een wandeling door de wereldberoemde plantentuin Kebon Raya, een bezoek aan een Gamelan Gong gieterij, een bezoek aan Jakarta of een bezoek aan Taman Mini Indonesia Indah etc.

Dag 3 Bogor

Voor de mogelijkheden zie dag 2.

Dag 4 Bogor/Bandung

Vertrek naar Bandung via de met theetuinen bedekte Puncak Pas. Dichtbij de top slingert de weg zich door de goed onderhouden theeplantage Gunung Mas. Indien mogelijk brengt u een bezoek aan de theefabriek en ziet hier hoe de vers geplukte thee verwerkt wordt.

Dag 5 Bandung

Een bezoek aan de vulkaan Tangkuban Perahu is één van de vele excursiemogelijkheden. U daalt af in één van de kraters. Zwavelhoudende stoom borrelt uit de modderige spleten in de aardkorst omhoog. Vervolgens kunt u naar het nabij gelegen Ciater rijden, een heerlijk kuuroord, waar u kunt baden in geneeskrachtig water van de warmwaterbronnen. Dit water is afkomstig van de bronnen van de Tangkuban Perahu.

Dag 6 Bandung

Een uitstekende mogelijkheid om al wandelend en winkelend een nostalgische blik te werpen op de overblijfselen uit de koloniale tijd. 's Middags kunt u eventueel een Angklungvoorstelling van Pak Udjo bijwonen. De zachte klanken van de door de kinderen bespeelde bamboe instrumenten zijn hartverwarmend.


strandvakantie.jpg

Dag 7 Bandung/Pangandaran

Via een buitengewoon fraai berglandschap, de Preanger, bereikt u het schiereiland Pangandaran, een badplaats annex natuurreservaat aan de zuidkust van Java.

Dag 8 Pangandaran

Een goede gelegenheid om lekker te luieren op het strand of onder de begeleiding van een lokale gids een wandeling door het natuurreservaat te maken. Naast een schitterende natuur kunt u tevens kennismaken met zijn natuurlijke bewoners; brutale makaken, bantengs, vele vogelsoorten, gekuifde hoelmannen en prachtige vlinders.

Dag 9 Pangandaran/Yogyakarta

U heeft een lange tocht te gaan naar Yogyakarta, één van de nog bestaande traditionele hofsteden van Midden–Java en vertrekt dan ook al zeer vroeg in e morgen. Onderweg stopt u bij het in de 8e eeuw gebouwde wereldberoemde boeddhistsich monument, de Borobudur (facultatief).

Dag 10 Yogyakarta

Wat denkt u van een bezoek aan de Kraton, nu het paleis van Hamengku Buwono X, een schitterend voorbeeld van traditionele hofarchitectuur. Ook een bezoek aan de prachtige Hindoe tempel de Prambanan of een bezoek aan het waterpaleis Taman Sari behoort tot de mogelijkheden.

Dag 11 Yogyakarta

Het aantal bezienswaardigheden in en rond Yogyakarta is onbegrensd. Chartert u bijvoorbeeld een becak/fietstaxi en laat u naar een Batikkerij brengen om te zien hoe ze op authentieke wijze met was en kleurstoffen de mooiste patronen op de stoffen vervaardigen.

Dag 12 Yogyakarta

Heeft u al genoeg gezien kunt u nog heerlijk wandelen en winkelen langs de Malioboro. Op de brede trottoirs bieden de straatverkopers, venters en ambachtslieden hun koopwaar aan.

Dag 13 Yogyakarta/??

Vandaag verlaat u Midden–Java en reist naar uw volgende bestemming en dat is tevens het einde van dit arrangement.

Inbegrepen: op Java: busje AC met chauffeur (=geen gids), benzine volgens aangegeven route en hotelovernachtingen + ontbijt.
Niet inbegrepen: luchthavenbelasting bij vertrek uit Yogyakarta, fooien en overige persoonlijke uitgaven, tol-, parkeer- en entreegelden.


KAARTJES-18.jpg