© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 403

Van dag tot dag

boottocht2.jpg

Dag 1 Jakarta

Aankomst Jakarta en transfer naar uw hotel waar u in de gelegenheid bent wat uit te rusten van de lange reis.


Dag 2 Jakarta

De stad Jakarta biedt vele manieren om uw programma in te vullen. U kunt een stadsrondrit door het oude en nieuwe Jakarta maken met o.a. een bezoek aan de wijken Menteng en Glodok, de pittoreske haven Sunda Kelapa en de bekende kunst/antiekmarkt. Maar ook een bezoek aan Taman Mini Indonesia Indah, waar u alle bouwstijlen en culturen van de gehele archipel terugnivndt, is de moeite waard.

Dag 3 Jakarta/Cirebon

Vandaag vertrekken u naar Cirebon. U rijdt dwars door de enorme landstreek Krawang. Cirebon is een belangrijke havenstad en tevens de oudste traditionele hofstad van Java. Hier vindt u de gaafste voorbeelden van vroeg Indo–Javaanse paleisarchitectuur.

Dag 4 Cirebon

Vandaag kunt u bijvoorbeeld een excursie naar Linggarjati maken het plaatsje waar tijdens de tweede wereldoorlog het vredesverdrag tussen Indonesië en Nederland is getekend.

Dag 5 Cirebon/Pekalongan

Vroeg in de morgen vertrekt u naar Pekalongan, ook wel Kota Batik. Dit onopvallende stadje levert de fijnste en meest gewilde batiks van heel Java. Onze route voert u langs de noordkust van Java met onderweg eventueel enkele stops bij authentieke vissersdorpjes.

Dag 6 Pekalongan/Semarang

U reist verder naar Semarang alwaar u 2 nachten zult verblijven. Semarang is en leuk maar warm havenstadje met nog veel herinneringen aan de tijd van de V.O.C. ook is er nog Toko Oen, een bekend restaurant uit 1935.

Dag 7 Semarang

Tijdens uw verblijf te Semarang mag u beslist niet het spoorwegmuseum te Ambarawa overslaan. Dit vormt een tehuis voor stoomlocomotieven uit de 'Gouden Tijd'. Ook een wandeling naar de Gedong Songo tempel complex is de moeite waard.

Dag 8 Semarang/Solo

Na het ontbijt vertrekt u via het plaatsje Salatiga naar Solo ook wel Surakarta genoemd, gelegen op Oost–Java aan de oevers van de Bengawan Solo. U rijdt hier tussen de koffieplantages en langs het moerasgebied 'Rawa Pening'.


surfs up dude.jpg

Dag 9 Solo

Op ontdekkingstocht door Solo. Bezoek o.a. de twee paleizen, Kasunanan en Mangkunegara, de koninklijke moskee en een werkplaats waar Wajang Gulitpoppen en gamelan instrumenten worden gemaakt.

Dag 10 Solo

Mogelijkheden te over om uw dag in te vullen is Solo. U kunt rondsnuffelen op de fascinerende oude markten, winkelen en wandelen door de vele achterafstraatjes, u kunt facultatief een excursie maken naar het Prambanan tempelcomplex of de Borobudur.

Dag 11 Solo/Sarangan

U vertrekt naar Sarangan, een klein lieflijk bergdorpje gelegen tegen de hellingen van Gunung Lawu. Het klimaat is hier heerlijk koel en de uitzichten op de vulkaan en zijn met rijstvelden bedekte hellingen zijn magnifiek. U overnacht hier in eenvoudig hotel.

Dag 12 Sarangan/Surabaya

Vanuit Sarangan rijdt u naar de noordkust van Oost–Java, de handels-, en havenstad Surabaya. De warmte valt als een deken om ons heen. Het is waarschijnlijk de beste winkelstad van Indonesië; honderden handelaren, goede producten. Wie nog souvenirs wil kopen, is hier de juiste plaats.

Dag 13 Surabaya

Vanuit toeristisch oogpunt heeft de drukke stad Surabaya niet zoveel te bieden, maar het is uitstekend als uitgangspunt voor een excursie naar de stad Malang. 's Nachts kunt u de vulkaan Bromo bezoeken en genieten van één van de mooiste zonsopgangen ter wereld (facultatief).

Dag 14 Surabaya

Indien u de Bromo bezocht heeft, komt u vroeg in de morgen terug in uw hotel. Waarschijnlijk zult u vermoeid uw bed opzoeken om uw slaap in te halen.

Dag 15 Surabaya/??


KAARTJES-18.jpg