© Powered by SiteSpirit

 

 

SLJ 402

Van dag tot dag

blokfluit les.jpg

Dag 1 Bogor

Transfer van de luchthaven te Jakarta naar uw hotel te Bogor. 's Middags kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan de wereldberoemde botanische tuinen van Bogor, gelegen achter het prachtige 19e eeuwse presidentiële paleis.

Dag 2 Bogor

Vandaag kunt u Taman Mini Indonesia Indah bezoeken. In dit enorme park maakt u kennis met de traditionele bouwstijlen, handwerken en kleding van alle 27 provincies van Indonesië. Slechts enkele stijlen kunt u tijdens uw reis over Java met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Dag 3 Bogor/Bandung

Vertrek naar Bandung via de met theetuinen bedekte Puncak Pas. Dichtbij de top slingert de weg zich door de goed onderhouden theeplantage Gunung Mas. Indien mogelijk brengt u een bezoek aan de theefabriek en ziet hier hoe de versgeplukte thee verwerkt wordt.

Dag 4 Bandung

Uw programma te Bandung kunt u op vele manieren invullen. U kunt een wandeling maken in één van de kraters van de vulkaan Tangkuban Perahu. Zwavelhoudende stoom borrelt uit de modderige spleten in de aardkorst omhoog. In Ciater kunt u vervolgens baden in geneeskrachtig water afkomstig van de Tangkuban Perahu.

Dag 5 Bandung

De stad op eigen houtje verder verkennen? Dan moet u ook beslist eens een kijkje nemen bij 'Jeans Street'. De meest vreemde uithangborden en reclames moeten het winkelend publiek naar binnen lokken. Een bijzonder gezicht. Ook de Angklungvoorstelling van Pak Udjo mag u niet missen. De hartverwarmende klanken van de bamboe instrumenten bespeeld door kinderen zullen u nog lang bijblijven.

Dag 6 Bandung/Purwokerto

Via een buitengewoon fraai berglandschap, de Preanger, bereikt u het slapende plaatsje Purwokerto, gelegen aan de voet van de berg Gunung Slamet.

Dag 7 Purwokerto/Yogyakarta

Vroeg in de morgen vertrekt u naar Yogyakarta, één van de nog bestaande traditionele hofsteden van Midden–Java. Onderweg kunt u een stop maken bij het in de 8e eeuw gebouwde boeddhistische monument, de Borobudur. Zijn vele reliëfs geven u een beeld van het leven van alledag in Midden–Java.

Dag 8 Yogyakarta

Wat denkt u van een bezoek aan de Kraton, nu het paleis van Hamengku Buwono X, een schitterend voorbeeld van traditionele hofarchitectuur. Ook een bezoek aan de prachtige Hindoe tempel de Prambanan of een bezoek aan het waterpaleis Taman Sari behoort tot de mogelijkheden.


landschap.jpg

Dag 9 Yogyakarta

Het aantal bezienswaardigheden in en rond Yogyakarta is onbegrensd. Chartert u bijvoorbeeld een becak/fietstaxi en ontdekt Yogyakarta op een geheel andere wijze.

Dag 10 Yogyakarta/Batu

Vandaag verlaat u Midden–Java en reist via Solo, ook wel Surakarta genaamd, naar Batu. Dit plaatsje, vermaard om zijn fruit, heeft een koel klimaat en ligt in een prachtige door vulkanen omringde hoogvlakte.

Dag 11 Batu

Vanuit Batu kunt u een tocht maken in de omgeving naar de waterval van Pujon alwaar u heerlijk kunt wandelen. Maar ook de oud koloniale stad Malang is een bezoek beslist waard. 's Avonds de mogelijkheid de befaamde Bromotocht te maken (facultatief).

Dag 12 Batu

Indien u aan de nachtelijke Bromotocht heeft deelgenomen komt u in de loop van de ochtend terug.

Dag 13 Batu/Kalibaru

U vervolgt uw reis door het prachtige ruige landschap en buitengewone natuurschoon van Oost–Java. Uw bestemming is Kalibaru, een klein dorpje gelegen temidden van rubber-, kruidnagels-, cacao-, en koffieplantages. Uw accommodatie ligt temidden van de koffietuinen. U ervaart er het plantersleven van heel dichtbij.

Dag 14 Kalibaru/Bali/Kuta

U vertrekt al vroeg naar Ketapang. Hier vaart u met de veerboot naar Bali, het eiland der Goden, uw laatste bestemming. Einde van dit arrangement.


KAARTJES-18.jpg